ČelákoviceDnes.cz
ČelákoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Lanovka na Petřín vítá cestující. Po jarní údržbě je opět v provozu

29. 3. 2024 | Po pravidelné jarní údržbě byla znovu uvedena do provozu populární lanovka na Petřín. Zájemci využili prvních jízd již ve čtvrtek 28. března. A počasí jim přálo.

Velikonoční výlet může přinést obdivování techniky. Láká i parní vlak

28. 3. 2024 | Unikátní exponáty ze svých sbírek, jimž se díky náročným opravám s restaurátorskými zásahy podařilo navrátit původní půvab, nebo je dokonce opětovně oživit, ve svém hlavním sídle na pražské Letné v nedávné minulosti představilo Národní technické muzeum (NTM). Nyní zve příznivce k výletům za jejich objevováním do regionů. Aktuálně jsou totiž k vidění v pobočkách muzea mimo hlavní město. Proč se za nimi nerozjet třeba nyní v čase Velikonoc, kdy tato pracoviště zahajují sezonu – a řada rodin hledá ...

Hrůzná chyba Bulovky. Zaměnili pacientky, zdravé ženě omylem provedli potrat

28. 3. 2024 | Personál v pražské Fakultní nemocnici Bulovka si spletl pacientky a zdravé ženě provedl potrat, který nechtěla. Nežádoucí událost Deníku potvrdila tisková mluvčí nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Případem se bude zabývat policie.

Odvolání ve Feriho případu projedná pražský městský soud 22. dubna

28. 3. 2024 | Městský soud v Praze projedná odvolání v případu bývalého poslance Dominika Feriho obžalovaného ze znásilnění v pondělí 22. dubna. Vyplývá to z justiční databáze. Feriho loni v listopadu Obvodní soud pro Prahu 3 nepravomocně odsoudil ke tříletému vězení, proti rozsudku se bývalý politik odvolal. Už dříve obžalobu opakovaně popřel a odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí.

Jak vypnout Parkinsona. Marie žije bez příznaků díky elektrodě v mozku

28. 3. 2024 | Jak probíhá hluboká mozková stimulace? Pacienti s Parkinsonovou chorobou se mimo jiné vyznačují silným třesem končetin. Ten jim ve většině případů znemožňuje normálně žít. Marie Pátková v únoru podstoupila operaci, kdy jí lékaři zavedli do mozku na unikátní místo elektrodu, díky které může i ona sama třes ovládat. Jak se nemoc projevuje bez léčby a s léčbou byla ochotná ukázat na kameru.

Spor o fiakry v centru pokračuje. Zachraňte koně, křičí provozovatelé i ochránci

27. 3. 2024 | Koně táhnoucí kočáry v centru metropole budí vášně. Už víc jak rok pracují fiakristé v šedé zóně. Praha je z tržního řádu vyřadila, čímž jim prakticky zakázala provoz. Jezdí ale dál, protože mají platnou nájemní smlouvu na stanoviště. Ochránci zvířat s fiakristy se nedokážou dohodnout, i když jim jde údajně o to samé – zachránit koně.

Meteorologové neřeší jen vývoj počasí. Zkoumají třeba vodu v korytech i pod zemí

27. 3. 2024 | Stanovit, jaké bude počasí v konkrétním místě a v určitou dobu, se stoprocentní spolehlivostí nelze. Vždy se jedná pouze o „předpověď“, jejíž naplnění může ovlivnit rada rozmanitých faktorů. To byl jeden z mnoha poznatků, které si početní návštěvníci mohli o víkendu odnést ze dne otevřených dveří na pracovišti Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v Komořanech.

Další kontrola v Sapě: Inspektoři zastavili dodávku s více než tunou masa

27. 3. 2024 | Inspektoři Státní veterinární správy a Celní správy odhalili na tržnici SAPA přes 1300 kg neoznačených potravin živočišného původu. Nevyhovující zboží znehodnotili, přepravci může být uložena pokuta až 50 milionů korun.

Obránci zvířat ukázali podmínky velkochovů kuřat pro obchody

27. 3. 2024 | Aktivisté Obránců zvířat uspořádali v Praze první happening s názvem Albertova krutost. Kampaň odstartovala videem, které má ukázat na podmínky velkochovů, ve kterých žijí kuřata, která jsou dodávána do obchodních řetězce.

Pátrání je neúspěšné: Dvanáctiletá dívka si sbalila věci na přespání a zmizela

27. 3. 2024 | Pátrání po dvanáctileté dívce, která utekla z domova, je stále neúspěšné a rodina i policie ji hledají už tři dny. Policisté nyní zjistili, že si děvče s sebou odneslo věci na přespání v přírodě a jídlo na přibližně dva měsíce. Neviděli jste ji?

Le Mans z Lega? V Praze byl představen unikátní model závodního automobilu

27. 3. 2024 | Návštěvníci mají od úterý 26. března jedinečnou možnost spatřit unikátní model LEGO® Technic PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar ze závodů 24 hodin Le Mans. Model vozu je k vidění v Showroomu společnosti Alza.cz v pražských Holešovicích do 14. dubna. Následně se vydá do světa.

Řidiči, pozor: Po Velikonocích čekají ulici 5. května na magistrále další opravy

26. 3. 2024 | Frekventovanou ulici 5. května, která je součástí pražské magistrály vedoucí kolem Kongresového centra Praha, čeká po Velikonocích druhá část oprav. Práce na silnici omezí dopravu. 

Osmnáctiletý David se léčí s bipolární poruchou. Do denního centra chodil týdny

26. 3. 2024 | David trpí bipolární afektivní poruchou projevující se i změnou nálad. Když se mu stav zhoršil, začal navštěvovat denní stacionář ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) v Praze. V programu se ocitla i čtrnáctiletá dívka s poruchami příjmu potravy. Takových adolescentů přibývá. Podle odborníků je to i tím, že se v dnešní době konečně mají na koho obrátit.

Analýza: V Praze je nejméně dostupné bydlení v Evropě, řešení je i politické

26. 3. 2024 | V Praze je nejméně dostupné bydlení v Evropě a samotné zvýšení soukromé výstavby na tom nic nezmění, nutná jsou i politická opatření. Uvádí to analýza, kterou dnes představili zástupci neziskových organizací zabývajících se problematikou bydlení. Situace se podle nich i přes pražským magistrátem přijatá opatření v posledních letech dále výrazně zhoršila, jako řešení navrhují například větší obecní výstavbu, regulaci nájmů nebo progresivní zdanění investičních bytů. ...

Dronová show v Praze: Pes Gump zazáří nad Vltavou, od čtvrtka i z pláten kin

26. 3. 2024 | S velkými očekáváními míří do kin nový český film Gump – jsme dvojka, který bude mít premiéru ve čtvrtek 28. března. Jde o „Gumpa 2“ – o volné pokračování úspěšného celovečerního snímku Gump – pes, který naučil lidi žít. Ten poprvé oslovil diváky před třemi roky. Už v úterý 26. března večer se podobizna Gumpa rozzáří nad Prahou.

Policie hledá dvanáctiletou dívku. Po hádce s matkou utekla z domova

26. 3. 2024 | Pražští policisté žádají veřejnost o pomoc s pátráním po dvanáctileté dívce, která v pondělí 25. března večer utekla po hádce s matkou z domova. Má vypnutý mobilní telefon a dle šetření se měla na sociálních sítích seznamovat se staršími lidmi. Neviděli jste ji?

České dráhy přestavějí zázemí údržby vlaků v Michli. Za pět miliard korun

26. 3. 2024 | Zásadní proměny se má dočkat rozlehlé „odstavné nádraží“ v Michli, přesněji středisko Českých drah s označením Centrum údržby Praha-jih. Místo, jež dnes láká sprejery, které obzvlášť potěší, když mohou své malůvky ztvárnit na vlaky vyvážející jejich díla do kraje, čeká přestavba, jež během několika let vyjde na více než pět miliard korun. Dopravce zde počítá s vybudováním moderního údržbového a opravárenského zázemí, jež bude sloužit i nově pořizovaným vlakům. ...

Boj o místostarostu Prahy 12. Petice upozornila na zakázky od jeho přítelkyně

25. 3. 2024 | V úterý 26. března 2024 projedná rada městské části Praha 12 petici, která požaduje hloubkovou kontrolu zakázek, které získal před lety současný místostarosta Prahy 12 Milan Maruštík (ANO). Autorům petice vadí, že Maruštík získával zakázky od místní mateřské školy v době, kdy ji vedla jeho přítelkyně. Jak Maruštík, tak vedení radnice pochybení odmítají.  

Opilému muži v restaruaci už nechtěli nalít. Tak skočil z hradeb Vyšehradu

25. 3. 2024 | /VIDEO/ Obsluha v restauraci už značně opilému muži odmítla nalít další drink, tak se vydal směrem k vyšehradským hradbám a skočil. Po pádu z dvanácti metrů skončil v bezvědomí a nedýchal. 

Tipy Deníku: Už víte, co dělat o Velikonocích? Nechte se inspirovat

25. 3. 2024 | Velikonoce jsou za dveřmi a možná ještě nemáte naplánovaný program na volné dny. Lákavé nabídky k aktivitám za každého počasí můžete naleznout v dalších Tipech Deníku. 



Zpravodajství ČelákoviceDnes.cz

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se mohou těšit na tradiční jízdy do turisticky atraktivních míst, ale i na některé nové trasy. Vedle ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Policie Středočeského kraje zavádí do výcviku policistů virtuální realitu

Středočeská policie zkouší již půl druhého roku nový prvek, který chce v nejbližších týdnech zařadit do běžného výcviku policistů. Jedná se o virtuáln ...

Středočeský kraj chce opět rozjet dotační Fond homogenizace dopravní infrastruktury

Středočeský kraj chce i letos vypsat dotační Fond homogenizace krajské dopravní infrastruktury. V krajském rozpočtu je na fond alokována částka 75 mil ...

Strategie pro kulturní a kreativní odvětví Středočeského kraje míří do finále. Zapojit se může každý

Veřejnost má jedinečnou příležitost vyjádřit se ke Strategii Středočeského kraje pro oblast kultury, kulturního dědictví a kulturních a kreativních od ...



Pátek 29.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes