ČelákoviceDnes.cz
ČelákoviceDnes.cz » Zpravodajství » Krimi zprávy

Kriminalisté vyšetřují vraždu 62letého muže na Kladensku, hledají důležité svědky

13.09.2022
Počátkem září byl v jednom z rodinných domů v obci Dřetovice na Kladensku nalezen mrtvý muž. Kriminalisté tento násilný čin vyšetřují jako zvlášť závažný zločin vraždy.
Policisté hledají tohoto muže s baťohem | Foto: PČR
Krajští kriminalisté vyšetřují smrt 62letého muže, kterého našel v jeho rodinném domě v obci Dřetovice na Kladensku bez známek života jeho známý, který jej přišel první zářijový den navštívit a který také kontaktoval policisty přes tísňovou linku 158.

Ihned po přijetí tohoto oznámení vyjeli na místo, kde byl muž bez známek života nalezen, zdravotníci, kriminalisté, výjezdová skupina, ale také soudní lékař. Ten po ohledání těla a následně provedené soudní pitvě konstatoval násilnou smrt. Muž měl na těle taková zranění, která si nemohl způsobit sám.

Na základě tohoto zjištění si případ převzali krajští kriminalisté, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy podle § 140 odst. 1 trestního zákoníku (trestní sazba 10 - 18 let).

Od doby oznámení nálezu mrtvého muže provádějí kriminalisté celou řadu potřebných procesních úkonů k objasnění případu, tedy zjištění konkrétní osoby, která muže napadla a způsobila zranění, která pro něho byla smrtelná.

Žádost o pomoc veřejnosti


Kromě vlastního vyšetřování, v rámci kterého provádějí kriminalisté prověřování okolností celé této záležitosti, se obracejí se žádostí o spolupráci také na veřejnost. Při dokumentaci případu zajišťovali a vyhodnocují i záběry z bezpečnostních kamer, které jsou v obci Dřetovice dostupné. Na jednom ze zajištěných záběrů je zachyceno osobní auto, pravděpodobně Volkswagen Arteron, s přívěsným vozíkem, které projíždělo obcí Dřetovice ve čtvrtek 1. září 2022 před čtvrtou hodinou ranní. Osoba, která vozidlo řídila, může být pro kriminalisty důležitým svědkem při vyšetřování, jakož i muž v tmavém oblečení s batohem na zádech procházející obcí Dřetovice ve čtvrtek, dne 1. září 2022, kolem čtvrté hodiny ranní.

Jedna z výzev kriminalistů tak směřuje k oběma osobám, řidiči či řidičce osobního vozu s přívěsem a muži s batohem na zádech. Oba dva mohou být pro policisty důležitými svědky.

Dále se kriminalisté ale obracejí na všechny možné svědky, kteří by mohli poskytnout, nebo mají jakékoliv informace k pohybu osob, či vozidel pohybujících se v obci Dřetovice na Kladensku od středy, 31. srpna 2022, večerních hodin, do ranních hodin dne následujícího, tedy čtvrtka 1. září 2022.

Všichni svědci, tedy i ti, kteří se poznají na záběrech z bezpečnostních kamer a jsou pro kriminalisty důležitými svědky, mohou policisty kontaktovat na bezplatné tísňové lince 158, nebo na mobilním telefonu: +420 720 042 951.


Zdroj: PČR
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Fotogalerie:

Další články z rubriky Krimi zprávy

Policie Středočeského kraje zavádí do výcviku policistů virtuální realitu

Středočeská policie zkouší již půl druhého roku nový prvek, který chce v nejbližších týdnech zařadit do běžného výcviku policistů. Jedná se o virtuální realitu, kterou si jako první vyzkouší policisté z tzv. prvosledových ...

Plakáty s ministrem Rakušanem a řeporyjským starostou Novotným v pytli na mrtvoly u Českého brodu řeší policie

KOLÍNSKO - U silnice poblíž Českého Brodu někdo umístil plakáty s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN) ve vaku na mrtvoly a textem "Vít Rakušan s c ...

Policisté ve Středočeském kraji během jediného dne zkontrolovali 1200 vozidel, 10 řidičů bylo pod vlivem

Další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí proběhla v den, kdy v České repulice chodí Mikuláš, čert a anděl, tedy 5. prosince 2023. Policisté ve Střed ...

Dva muži zemřeli při pádu rogala v Nymburku

NYMBURSKO - V sobotu 21. října, okolo půl dvanácté dopoledne, byly na základě oznámení vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému do Nym ...

Podvodník se 18 let let vyhýbal vězení, policie ho nakonec vypátrala a zadržela v Praze

Kriminalisté vypátrali a dopadli muže, který byl od roku 2005 za hospodářskou trestnou činnost v řádech desítek milionů korun v celostátním pátrání. N ...





Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes