ČelákoviceDnes.cz
ČelákoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Pražský deník - zprávy

Z regionu

Pražský deník - zprávy Zdroj: Pražský deník - zprávy |

Na jaro si nakonec musíme ještě počkat. Jaké bude počasí o víkendu?

19. 4. 2024 | Připravte se na chladný víkend. Po teplých dnech přichází výrazné ochlazení, které přinese zatažené nebe a přeháňky.

Historické tramvaje opět na trati. DPP zve na projížďky vozy ze 40. let

18. 4. 2024 | Praha ožívá historií. Dopravní podnik slaví půlstoletí od odstavení legendárních tramvají speciálními jízdami, vyjedou o tomto víkendu.

O2 aréna plná policistů: Pořádkové jednotky se připravují na MS světa v hokeji

18. 4. 2024 | Před nadcházejícím hokejovým mistrovstvím světa se policie intenzivně připravuje na zajištění pořádku. Ve čtvrtek proběhlo v 02 aréně rozsáhlé cvičení zaměřené na řešení potenciálních konfliktů a nečekaných situací.

Pražské metro bez strojvedoucích. DPP vyhlásil soutěž na vlaky pro linky C a D

18. 4. 2024 | Praha se chystá na revoluci v městské hromadné dopravě. Dopravní podnik hl. m. Prahy vypsal veřejnou zakázku na automatizovaný systém pro metro, který zvýší kapacitu a sníží intervaly vlaků.

Petřínskou rozhlednu i brandýský zámek zahalila rudá barva. Ke dni hemofilie

18. 4. 2024 | K příležitosti Světového dne hemofilie, který připadá každoročně na 17. dubna, byly po celém světě červeně nasvíceny významné stavby. A pozadu nebyla ani Praha, kde rudě zářila Petřínská rozhledna a Fakulta elektrotechnická ČVUT. Na podporu zazářil i zámek v Brandýse nad Labem.

Řidiči pozor, Letenský tunel bude na tři noci uzavřen. Kvůli údržbě technologie

18. 4. 2024 | Technická správa komunikací hlavního města Prahy uzavře od 18. do 21. dubna v nočních hodinách frekventovaný Letenský tunel. Nezapomeňte tedy pro svoje cesty zvolit jinou trasu.

Smažák s přílohou v Praze i za tři stovky. Jídlo se liší cenou a také přípravou

18. 4. 2024 | Smažený sýr se objevuje na většině jídelníčků v českých hospodách. V Praze se jeho cena pohybuje od 170 do 300 korun. Rozdíl je v přípravě, ale i druhu sýra.

Zavřete oblohu nad Ukrajinou! Aktivisté se shromáždili před americkou ambasádou

18. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Před americkým velvyslanectvím se ve středu 17. dubna uskutečnilo shromáždění A co Ukrajina? Zavřete oblohu nad Ukrajinou! svolané v reakci na průběh událostí mezi Íránem a Izraelem. „Pokud stíhačky NATO dokážou vzlétnout a aktivně bránit vzdušný prostor země mimo NATO, mohou ochránit ukrajinské nebe," míní organizátoři.

Hasič roku je hasičem jak v práci, tak ve volném čase. K tomu ještě řídí sanitku

18. 4. 2024 | Na napínavý román, ale spíš na knížku odvahy a dobrodružství by vydaly osudy Miloslava Buriána, který celou profesní kariéru strávil u pražských hasičů. Před pár dny byl hostem ve Španělském sále Pražského hradu. Převzal tam ocenění Hasič roku 2023 z rukou generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR Vladimíra Vlčka a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Získal tak nejprestižnější ocenění pro profesionální hasiče. ...

Lůžka unesou až pět set kilo lidské váhy. VFN má nově vybavené pokoje pro obézní

17. 4. 2024 | Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (VFN) dnes představila nově zrekonstruované oddělení intenzivní péče určené i pro extrémně obézní pacienty. Lůžka unesou až pět set kilogramů lidské váhy. První pacienti sem zamíří už v pátek 19. dubna.

Praha neupraví vyhlášku regulující hazard. Chce nechat rozhodnout Ústavní soud

17. 4. 2024 | Pražští radní se tento týden shodli na tom, že vyhlašku regulující hazard v metropoli neupraví, a to ani po výzvě Ministerstva vnitra. O konečném osudu vyhlášky tak pravděpodobně rozhodne až Ústavní soud.  

Podívejte se: Zeleň v Praze se rozšiřuje. V Praze 2 pokračuje výsadba stromů

17. 4. 2024 | Praha se zazelená. V rámci obnovy městské zeleně začala výsadba nových stromů v uličních stromořadích. Projekt přinese do ulic hlavního města 23 nových stromů.

Tip na zhodnocení peněz? Masivní předměty ze stříbra, radí starožitnice

17. 4. 2024 | /ROZHOVOR/ K většímu zájmu o starožitnosti obrací pozornost veřejnosti tradiční akce, již hostí Novoměstská radnice v centru Prahy. Od čtvrtka 18. dubna do neděle se tam koná jubilejní 50. Veletrh starožitností Antique.

Speed Marathon je tu: Víme, kde bude v pátek policie měřit rychlost po Praze

17. 4. 2024 | Další ročník policejní akce zaměřující se na kontrolu dodržování zejména rychlosti na silnicích vypukne již tento pátek. Dopravní policisté budou kontrolovat stovky úseků po celé republice. Víme, na jakých místech budou v Praze.

Obrazem: Policisté obdrželi speciální zdravotnické batohy, pomůžou při zásahu

17. 4. 2024 | Policie ČR obdržela speciální zdravotnické batohy pro rychlou první pomoc. Tento krok zvyšuje efektivitu zásahů v kritických situacích a posiluje schopnost policistů zachraňovat životy ještě před příjezdem záchranářů.

Kasina v Chrášťanech: Odpůrci v petici volají po referendu o hazardních hrách

17. 4. 2024 | Spor o vznik dvou kasin rozděluje obyvatele Chrášťan na Praze-západ. Pokud nastane to, co chtějí zastupitelé, podporovaní i částí místních, může se obec těšit na miliony. Na desítky milionů korun. Jestliže dojde na řešení, po kterém volá hlasitější část občanů, mohla by naopak o miliony přijít. S akciovými společnostmi, které zřízení kasin připravují, už má totiž podepsané smlouvy o spolupráci – a v případě odstoupení by jim možná musela platit náhradu. Ve hře jsou ještě referendum požadované pe ...

Koupili jste falešnou vstupenku na MS v hokeji? Policie je připravena pomoci

17. 4. 2024 | Před blížícím se mistrovstvím světa v ledním hokeji, které se tento rok koná v České republice, konkrétně v Praze a v Ostravě, varují policisté před podovodnými prodejci vstupenek. Přímo u pražské O2 arény bude stát velké policejní vozidlo připravené pro fanoušky, kteří se stali oběťmi podvodu.

Všechny zastávky autobusů v Praze mohou být od léta na znamení, ušetří to čas

16. 4. 2024 | Zastávky autobusů v pražské MHD by mohly být od letošního léta všechny na znamení. Cílem je zkrácení intervalů a větší plynulost či omezení hluku a škodlivin. Změna by přinesla úspory pohonných hmot i peněz. Nevýhodou by mohl být takový systém pro lidi se sníženou schopností pohybu a orientace. 

Bezpečnost na kolech v Praze. Strážníci na cyklostezkách poradí i s výbavou

16. 4. 2024 | Každý rok se zvyšuje počet cyklistů a dalších jezdců na podobných prostředcích jako jsou například koloběžky. I z tohoto důvodu se strážníci Městské policie hl. m. Prahy opět vydají na frekventované cyklostezky po Praze, kde budou nejen cyklisty upozorňovat na důležitost dodržování pravidel silničního provozu a používání ochranných pomůcek.

Policie prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k metru D

16. 4. 2024 | Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města (DPP) možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Některým členům komise před rozhodováním o vítězi podle podniku dorazil nátlakový e-mail podepsaný smyšleným jménem. DPP v tendru nejprve loni vybral nabídku sdružení firmy Subterra, nedávno výběr po rozhodnutí antimonopolního úřadu (ÚOHS) zrušil a bude rozhodo ...



Zpravodajství ČelákoviceDnes.cz

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka na baterie "Auto obracející se". ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...



Pátek 19.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes