ČelákoviceDnes.cz
ČelákoviceDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Praha a střední Čechy |

„Hlavák“ pod pokličkou. Územní změna má Pentě pomoci stavět nad nádražím

23. 4. 2024 | Miliardový projekt může proměnit další část centra metropole. Kolejiště hlavního nádraží před vinohradskými tunely přikryje platforma o rozloze trojnásobku Václavského náměstí. Umožnila by to změna územního plánu, tento krok nyní řeší Praha 2. Pozemky vlastní České dráhy, ale území má rozvíjet společnost CR-City. V ní jsou zastoupeni manažeři Českých drah a developerské společnosti Penta.

Politou sochu rudoarmějce Praha restauruje, oprava vyjde na čtvrt milionu

23. 4. 2024 | Sousoší Sbratření ve Vrchlického sadech, které na začátku dubna neznámý vandal polil rudou barvou, Galerie hlavního města Prahy odstranila a nechá vyčistit. Podle Marie Foltýnové, vedoucí galerijního Oddělení správy veřejné plastiky, se nyní nachází v ateliéru restaurátorů. Předpokládaná cena opravy přitom činí 250 tisíc korun. Jak dlouho bude trvat, zatím není jasné.

Výzvou bude naučit se pracovat s lidmi v důchodovém věku, říká personalista

23. 4. 2024 | Počet zaměstnanců na zelených pozicích, tedy v oblastech obnovitelných zdrojů energie, jako jsou solární a větrné elektrárny nebo rozvoj udržitelného zemědělství, poroste rychleji než počet zaměstnanců v IT, říká Jiří Halbrštát, ředitel náboru a marketingu v personální agentuře ManpowerGroup, která pravidelně zveřejňuje průzkumy o trendech na trhu práce.

DPP už tramvaje nemusí rozebírat, do nového lakovacího boxu se vejdou celé

23. 4. 2024 | Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil v ústředních dílnách provoz prvního průjezdného lakovacího boxu pro tramvaje. Ten umožní zaměstnancům podniku lakovat všechny typy vícečlánkových tramvají, aniž by je bylo nutné rozebírat. Nový box tak ušetří peníze a zefektivní péči o vozy. Výstavba dvoupodlažní budovy vyšla na 388 milionů korun a trvala 12 měsíců.

Středočeský kraj chystá obří tendr za 60 miliard, bude hledat železniční dopravce

23. 4. 2024 | Středočeský kraj letos v létě vypíše historicky největší veřejnou zakázku na nového provozovatele železnic za 60 miliard korun. Kraj ji připravuje společně s hlavním městem Prahou a vybraný dopravce bude provozovat až 50 dvoupodlažních elektrických jednotek pro zhruba 400 cestujících. Ty mají nahradit zejména vlaky CityElefant, které jsou na hraně své životnosti.

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. 4. 2024 | Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy (TSK) v úterý začalo předčítáním obsáhlé obžaloby. Na lavici obžalovaných usedlo patnáct lidí, stíhání také čelí čtyři firmy. Hlavním aktérem ovlivňování tendrů byl podle obžaloby podnikatel Pavel Valenta z firmy Camea, kterému hrozí až deset let vězení.

Z baráže do reprezentace. K českému týmu se připojí i obránce Ticháček

23. 4. 2024 | Do přípravy hokejové reprezentace na mistrovství světa v Praze a Ostravě se zapojí i kladenský obránce Jiří Ticháček. Jedenadvacetiletý bek, který ještě v pondělí pomáhal Rytířům k udržení v extralize v baráži se Vsetínem, se k národnímu týmu přidá tento týden na Slovensku. Český svaz ledního hokeje o tom informoval v tiskové zprávě.

Po hlavě do kanálu. Hasič zachraňoval kachničky, kolegové ho drželi za nohy

23. 4. 2024 | Pražští hasiči dopoledne zasahovali v Kunraticích, kde zachraňovali kachňata, která spadla do kanálu. Jeden z hasičů se pro ně spustil hlavou dolů.

Nepustil svůj Vsetín do extraligy. Baráž je nešťastná pro oba, říká Slováček

23. 4. 2024 | Je odchovancem Vsetína, v baráži o extraligu se ale postavil proti mateřskému klubu. A obránce Ondřej Slováček pomohl Kladnu k hladké výhře 4:0 na zápasy, díky níž Středočeši zůstávají nadále mezi elitou. „Ohromná úleva. Pro mě dvojnásobná. Jsme rádi, že jsme to jako loni zvládli na čtyři zápasy,“ oddychl si po triumfu ve čtvrtém utkání, ve kterém se blýskl třemi asistencemi.

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. 4. 2024 | Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve byl muž agresivní vůči mládeži na zastávce MHD, poté v tramvaji. Agresora policisté vypátrali a zadrželi nedaleko místa událostí. Hrozí mu až dvouleté vězení.

Série 301 výher, kdo další to má? Nikdo. USK Praha drží mnoho rekordů

23. 4. 2024 | Série 301 ligových vítězství v podání basketbalistek ZVVZ USK Praha, kterou v pondělním druhém finále ukončily Žabiny Brno, je unikátní nejen v domácím, ale i ve světovém sportu. Šňůra trvala téměř 11 let, v dubnu 2013 USK podlehl rovněž Brňankám.

POHLED: Formát, co postrádá smysl. Má vůbec cenu sledovat hokejovou baráž?

23. 4. 2024 | Z triumfu v první hokejové lize se ani nestihl radovat. Místo oslav musel věnovat pozornost organizačním záležitostem včetně hledání dočasného azylu. Vsetínský sportovní manažer Radim Tesařík si pro iDNES.cz už před startem bojů o extraligovou příslušnost v nadcházející sezoně postěžoval: „Celé je to postavené na hlavu. Pokud jsi nejslabší, musíš spadnout, a když jsi nejlepší, tak postoupit.“

Chceme spravedlivý model financování sociálních služeb, píše Udženija v dopisu vládě

23. 4. 2024 | Náměstkyně primátora pro sociální věci Alexandra Udženija (ODS) vyzvala českou vládu k debatě ohledně financování sociálních služeb. Podle ní totiž současný systém neodpovídá potřebám Prahy a nebere v potaz demografickou křivku nebo její specifika jako je množství uprchlíků nebo lidí bez domova.

D6 poblíž letiště uzavřela hromadná nehoda. Srazilo se šest aut a autobus

23. 4. 2024 | Hromadná nehoda sedmi vozů na okraji Prahy uzavřela dálnici D6. Na 0,5. kilometru se srazilo šest aut a autobus. Při nehodě se nikdo nezranil. Dálnice ve směru na Prahu byla uzavřená, provoz se podařilo obnovit po 10. hodině.

Jágr: Kdybychom baráž neuhráli, hokej by na Kladně pravděpodobně skončil

22. 4. 2024 | V půlce rozhovoru mu zacinkal v kapse mobil. „To mi zvoní budík, kdybych náhodou zaspal. Občas si jdu lehnout ve třetí třetině,“ zavtipkoval Jaromír Jágr, když v úterý pozdě večer jako poslední kladenský hráč opouštěl brněnskou halu, kde Rytíři uhájili v baráži se Vsetínem extraligovou příslušnosti i pro příští sezonu.

Ostrava vede nad Opavou, rozhodl vyloučený hráč. Nymburk slavil i potřetí

22. 4. 2024 | Ostravští basketbalisté podruhé za sebou ve čtvrtfinále ligového play off zaskočili obhájce titulu Opavu a po domácí výhře 77:70 vedou v sérii 2:1. Roli favorita naopak potvrzuje Nymburk. Osmnáctinásobný šampion zvítězil na palubovce Olomoucka vysoko 100:72 a jedna výhra ho dělí od postupu.

Za odměnu na karaoke! Jako vyhrát celou ligu, slavilo se v Žabinách

22. 4. 2024 | Hráčky na palubovce měly na tvářích slzy dojetí, fanoušci nevěřící výrazy plné šoku a euforie. Hala basketbalistek Žabin propukla v nelíčený jásot, když domácí tým ve druhém zápase ligového finále porazil USK Praha 71:69, navíc po strhujícím obratu v závěrečné čtvrtině. „Tohle se stane jednou za život,“ vyhrkla v euforii opora brněnského celku Petra Záplatová.

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. 4. 2024 | Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem využili hned první mečbol a v divokém utkání zvítězili 4:3. Celou sérii ovládli bez jediné prohry. Hrdinou Rytířů se stal Matyáš Filip, který dal rozhodující gól v oslabení, třemi asistencemi zazářil také obránce Ondřej Slováček.

Konec impozantní série. Basketbalistky USK v lize padly po 11 letech. Radují se Žabiny

22. 4. 2024 | Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály ve druhém ligovém finále na palubovce Žabin Brno 69:71 a v nejvyšší domácí soutěži utrpěly první porážku od roku 2013. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které útočí na 18. titul a čtrnáctý za sebou, zaváhaly po rekordní sérii 301 vítězství. Stav série je 1:1, další duel se bude hrát v pátek v Praze.

Válečný hrdina Krzák neměl klid ani po válce. StB na něj nasadila desítky agentů

22. 4. 2024 | Přes řadu tragédií, vyvraždění jeho celé rodiny nacisty, ústrky a komunistický lynč zůstal jediný československý parašutista, jenž se za války vrátil zpět do Londýna, skromným vojákem s hlubokým smyslem pro povinnost. Druhou polovinu života strávil Rudolf Krzák v Poděbradech, kde před 20 lety zemřel.



Zpravodajství ČelákoviceDnes.cz

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získat jeden ze 6 dílků skládačky, která dohromady tvoří schematickou mapu. Jednotlivé dílky jsou ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...



Úterý 23.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes