ČelákoviceDnes.cz
ČelákoviceDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Vánoční koncert Václava Hybše 2015 - Čelákovice

Kdy:
Pondělí 23.11.2015 od 19:30 hod
Kde:
Kulturní Dům, Čelákovice
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Letos osmdesátiletý Václav Hybš absolvoval úspěšně pražskou konzervatoř v oboru trubka v roce 1955. První angažmá měl již v době studií. Po vojně nastupuje do Orchestru Kamila Hály a Josefa Posledního. V té době již aranžuje skladby pro různé orchestry. V roce 1960 zakládá Karel Krautgartner Taneční orchestr československého rozhlasu (TOČR), kam nastupuje i Václav Hybš jako člen a kde působí do r. 1969.

V letech 1962-64 v divadle Rokoko vzniká samostatný orchestr Václava Hybše a s jeho rozšířením začíná působit na populární scéně vedle orchestru K. Vlacha, TOČRu, G. Broma. Od založení svého orchestru aranžuje všechny skladby pro svůj orchestr i pro zpěváky, které doprovází.

V těchto letech začíná stálá spolupráce s televizí, rozhlasem, Supraphonem. Jako první začal spolupracovat s umělci tzv. vážné hudby a především s houslistou Josefem Sukem natočil 3 LP, které pronikly na světový trh. Jako první u nás začal pořádat vánoční koncerty s vánočními písněmi a koledami a dodnes tato tradice přetrvává.

Vstupné: 260,-Kč

Fotogalerie:

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



65,766096115112